Politică

Peste 20 de izolați la Țicleni! Consilierul PNL propune ca banii pentru Zilele Orașului să fie repartizați la situații de urgență

Primarul de Țicleni a prevăzut, printr-un proiect de hotărâre aprobat de consilierii locali, peste 90.000 de lei pentru Zilele Orașului, în sumă fiind incluși artiști și un foc de artificii. Banii s-au aprobat în ședința de buget, perioadă în care nu se știa de Cotonavirus. Acum, în Țicleni sunt peste 20 de persoane izolate la domiciliu, pandemie declarată la nivel global și stare de urgență la nivel național. Din acest motiv, într-o postare pe pagina de Facebook, consilierul local PNL, Constantin Brănescu, a făcut unele propuneri pentru autorități, de virare a banilor pentru astfel de evenimente exclusiv spre situații de urgență.

Următoarea ședință de CL Țicleni va avea loc luni, existând pe ordinea de zi un proiect de rectificare buget, prilej cu care propunerile sale ar putea fi aprobate de consilierii locali.

„Sănătatea cetățenilor din orașul Țicleni are prioritate și este bine să avem acești bani la dispoziție pentru a putea face față oricărei situații. Propun ca primăria să informeze zilnic cu privire la evoluția epidemiei de Coronavirus din Țicleni, fiind necesar să știm, de pagina de internet a primăriei, aceste informații oficiale, legate de numărul persoanelor izolate la domiciliu, venite din străinătate, și starea lor de sănătate. Trebuie să știm dacă există suspecți, dacă li se oferă ceva ori dacă au nevoie de ceva”, a spus Constantin Brănescu.

În postarea sa, consilierul PNL, a mai transmis următoarele: ,,Îndemn populația localității să respecte prevederile Ordonanței militare nr.3, să stea în locuințe, să dăm dovadă de responsabilitate și grijă față de persoanele vârstnice din localitate, vulnerabile în față coronavirusului. Orice acțiune contrară ordinului, poate duce la îmbolnăvirea persoanelor dragi sau la îmbolnăvirea rudelor, urmări ce pot duce la regret ulterior. Să ne unim forțele, pentru ca numai uniți putem trece peste perioada grea prin care trece țară. Să lăsăm animozitățile și interesele personale, să uităm trecutul și să ne gândim la viitor. Dacă sunt persoane vârstnice care nu au pe cineva alături, cineva care să-i poată sprijini, haideți să le dăm ajutorul, așa cum putem fiecare, nelăsându-le să fie puse în situația de a se deplasa la cumpărături, știut fiind faptul că sunt vulnerabile în fața coronavirusului. Eu, personal, mă ofer să le acord sprijin, dacă sunt solicitat”.

Acesta le-a cerut țiclenarilor să rămână în locuințe, pe principiul că ,,bunicilor noștri le-a fost cerut să meargă la război, iar nouă, să stăm acasă. Nu este greu să facem asta”.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *