Tableta lu’ Matei

Presa de pe feizbuc și politica de caterincă…

…dar și reciproca e valabilă, adică presa de caterincă și politica de pe feizbuc.

Dacă n-ați văzut trotinetele agățate în stâlpi pe feizbuc, citiți ”o știre” despre asta în presă. Siteurile comentează poze și citează păreri de pe ”centura de socializare”. Ăstea sunt chestii de interes public, în concepția opinioților care fac jurnalism frecându-și popoul pe vreun fotoliu catifelat. În primele luni când am intrat în presă am făcut ”eveniment”. Adică număram morții pe la morgă, bătuții și violatele prin spital, chestii de astea frumoase. Fără poze nu aveai ce să cauți în redacție, bineînțeles! Și tot atunci am mai numărat și vreo două mineriade hard-core. Noroc cu ”bătrânii” Șoldea și Craioveanu, de la GdS, că nu m-au lăsat decât vreo 3-4 luni pe stradă, pe ”domeniul” ăsta, că mă apucam de creșterea bovinelor. A trecut un sfert de veac de atunci și încă mă mai bate gândul. Să cresc bovine, că, altfel, le văd la tot pasul. Acum, mai mult de jumătate din ce apare în presă nu mai sunt știri. E despre ce a zis unul/una că are de gând să facă, e din anunțuri de licitații, angajări sau închirieri. Adică știrea nu e despre ceva ce s-a întâmplat în realitate, ci despre ce s-a întâmplat pe feizbuc. Vorba lu` Cristoiu: ”Deți, unde-i ssstirea?”.

Ce să vedeți, și în politică și administrație e la fel!

Primarul Romanescu conduce orașul de pe feizbuc. Replici la ”părerologi” și evoluția McDonald`s în spațiu și timp sunt subiectele vitale pentru Hârbu Jiu. Despre evoluția Căii Eroilor nu ne-a anunțat cu același entuziasm domnu` primar. Ba n-a zis mai nimic. Dacă e să primesc și io vreo replică, deși nu am nici blazon și nu mă ridic nici la rangul părerorogilor cărora le răspunde onor edilul, aș vrea să știu dacă chioșcul cu hamburgeri va avea în meniu fasole bătută cu garnitură de varză din putină. Ah, era să uit: și dacă e, la cât se ridică penalitățile pentru meșteru` Manole de pe Calea Eroilor? Și dacă se asfaltează mocirla aia din Plopilor, la anu`… și la mulțeani!

Aaa, și am și o știre, pe final: lu` domnu` Eduard Lădaru de la pesede, cred că i-a spart cineva contu` la feizbuc și postează în locul lui slogane expirate cu ”Hai, la treabă!”. Cu virgulă, ca să nu se interpreteze și să-l dea afară de la partid înainte de ”#2024” (sic!).

Despre prețul la apă și canal, nu zice nimeni nimic. Presă, politicieni, autorități…. Băh, veața mea, dacă mi-a zis un coleg că i-a venit factura la apă mai mare ca la curent, acum, de la 1 ianuarie, când o să fie 11,59 lei/mc, ce e de făcut? Tragem niște înjurături pe feizbuc și gata, nu?

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *