Dezvăluiri

PRIMARII din zonele MINIERE, despre reducerea vârstei de pensionare

Edilii comunelor Fărcășești, Slivilești și Cătunele, Constantin Drăgoescu, Sorin Bucurescu și Florinel Țuilă, spun că vârsta de pensionare pentru minerii și energeticienii din cadrul CE Oltenia trebuie redusă.

Primarul liberal al comunei Fărcășești le transmite tuturor parlamentarilor de Gorj să lase răutățile deoparte, să dea mâna, să rezolve problemele gorjenilor din zonele miniere. Constantin Drăgoescu consideră că ar fi un lucru bun pentru minerii și energeticienii din cadrul Complexului Energetic Oltenia dacă ar fi aprobat proiectul de reducere a vârstei de pensionare, aflat la Camera Deputaților. Edilul nu crede că ar fi o problemă pentru compania energetică de la Târgu-Jiu dacă s-ar pensiona dintr-odată 3000 de angajați. Constantin Drăgoescu spune că în locul lor ar putea fi angajați tineri. Edilul comunei Fărcășești nu este de acord cu închiderea de cariere sau grupuri energetice, așa cum prevede, pentru următorii ani, planul de restructurare al Complexului Energetic Oltenia care așteaptă avizul Comisiei Europene.

Bucurescu: Reducerea vârstei de pensionare este o problemă a județului Gorj

Și primarul PSD de la Slivilești, Sorin Bucurescu, militează pentru reducerea vârstei de pensionare în minerit și energie. Edilul spune că mare parte din mineri se îmbolnăvesc din cauza condițiilor grele de muncă și nu apucă să aibă viață lungă după ce se pensionează. “ Reducerea vârstei de pensionare este o problemă a județului Gorj. Parlamentarii trebuie să se înțeleagă, să pună umărul să o rezolve”, a conchis Sorin Bucurescu. Florinel Țuilă este nemulțumit că se dorește reducerea numărului de angajați prin disponibilizări și nu prin pensionarea anticipată a minerilor și energeticienilor. Edilul social-democrat al comunei Cătunele consideră ar fi bine să fie pensionați 3000 de oameni și angajați în locul lor tineri. Edilul spune că, astfel, tinerii nu ar mai fi obligați să plece în străinătate pentru a-și întreține familiile.

Articole asemănătoare:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button