Social

Un tânăr în scaun rulant își donează ziua de naștere

Un tânăr în scaun rulant își donează ziua de naștere pentru a face rost de fonduri pentru persoanele cu dizabilități. Nicolae Simionescu, din Polovragi, va împlini 27 de ani pe 4 februarie și vrea să strângă suma de 5.000 de lei pe siteul de donații galantom.ro. Banii vor ajunge la Asociația Servim Comunitatea din Târgu Jiu pe care funcționează taxiul gratuit pentru persoanele cu dizabilități. E nevoie de fonduri pentru plata șoferului și a benzinei.

„Oameni buni, pe data de 4 februarie 2023 este ziua în care împlinesc 27 de ani. Sunt o persoană în scaun rulant, dar în fiecare zi din viața mea am încercat să arăt că persoanele cu dizabilități pot fi utile societății. Pentru mine obiectivul principal în viață este binele fraților mei de suferință. Serviciul de transport pentru persoane cu dizabilități, din Târgu Jiu, este unul foarte util, ajutând foarte mulți oameni care au nevoie să se deplaseze. De la intrarea mea în spațiul public, din județul Gorj, dorința mea cea mai mare este de a reaprinde flacără speranței în inima persoanelor cu dizabilități, atât din Gorj, cât și din România. Din păcate, încă nu există posibilitatea legală ca acest serviciu să fie preluat de primăria Târgu Jiu, dar am încredere că acest lucru se va întâmpla la un moment dat. Până când acest lucru se va întâmpla, este nevoie de solidaritatea noastră, a tuturor, pentru ca frații mei de suferință să aibă parte în continuare de acest mijloc de transport. Îmi donez ziua de naștere pentru ca acest serviciu să continue și vă pot spune că și eu voi dona o sumă de bani pentru continuitatea acestui serviciu. Vă mulțumesc tuturor celor care veți fi alături de frații mei de suferință.”, conform mesajului de la adresa https://servimcomunitatea.galantom.ro/fundraising_pages/view?id=31076
Aici pot fi realizate și donații

Despre Asociație

Asociația Servim Comunitatea derulează primul serviciu activ de transport adaptat gratuit persoanelor in scaun rulant din orașul Targu-Jiu.

„Venim în sprijinul persoanelor cu dizabilități care întâmpină greutăți in a se deplasa in vederea participării la viata sociala, deplasare la comisia de evaluare a persoanelor cu dizabilități, spital, cabinete medicale, centru de zi si de recuperare pentru persoane cu dizabilități, centru de dializă etc.

Avem angajat un șofer care transporta persoana cu dizabilitate si însoțitorul acesteia si o persoana dispecer care răspunde și planifică acele curse la numărul de telefon 0772 22 33 44.
Am derulat acest proiect din fonduri europene si guvernamentale iar din luna iunie 2022 suntem in perioada de sustenabilitate fiind nevoiți sa ne autosusținem.

Prin intermediul proiectului menționat, pe lângă mașina adaptata, am mai achiziționat câteva echipamente (trambulina bungee jumping, 6 structuri de mini golf, tobogan gonflabil) pe care le punem la dispoziția persoanelor cu dizabilități in mod gratuit.

De asemenea, întreprindem acțiuni pentru amenajarea unui spațiu verde de recreere si activități sportive accesibile tuturor.

Avem nevoie de susținerea dumneavoastră ca aceste servicii sa rămână active si funcționale pentru persoanele cu dizabilități din comunitatea noastră.”, potrivit Asociației.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *