Tableta lu’ Matei

Virinel a fost linșat, dar l-au pansat creatorii digitali!

Îmi propusesem să nu mai ocup acest spațiu cu niște unii care par rătăciți în viața publică, cumva în căutarea medicului psihiatru să le schimbe medicația. Cel puțin așa par vreo câțiva și îi trădează foarte tare sindromul cronic numit demagogie. Unul e chiar la partidul ăla la care s-au cărat sloganele pe străzi și propaganda a fost halită, pe nemestecate, de cretini.

  1. Să vă explic: un estropiat care se dă foarte corect și-a construit casa fără autorizație și acum spune prin gura altora că e linșat de presă. Ba mai mult, intră, ilegal, în bătătură, pe terenul Hidroelectrica, iar în partea din spate a casei, o bucată din teren, cu piscină, terasă și alte fitze, se suprapune peste zona de siguranță a lacului de acumulare de pe Jiu. Repet, Virginel are casa construită fără autorizație și îi reclamă pe alții că efectuează doar niște lucrări fără autorizație. Îi înjură pe unii jurnaliști pe Facebook și cere sprijin unor textieri sau creatori digitali (sună cam porno, știu!) care scriu lucrări ample în care-l proslăvesc pe reclamagiu și afirmă că ca (pardon!) el ar trebui să fie mai mulți, adică să fie clonat! Normal, cu cât mai multe ”săgeți” precum ipochimenul, căruia i se dictează reclamații, cu atât mai bine pentru cei interesați. Dar de ce atâta efort cu clonatul? Sacrific eu o cloță să-l clocească pe eclozatul ăsta! Dacă se sperie cloța de el, sacrificăm un toner, îl tragem la xerox față-verso. Aud că Virginel ăsta a fost, de fapt, Virinel cu niște eleve ale sale și devenea, deseori, gelos când adolescentele își găseau câte un iubit de vârsta lor. Virinel ”o ardea” protector și le preda, prin mesaje, materia ”ghid complet al metodelor contraceptive”. El pare cumva a fi rodul copulației dintre un militant propagandist și o doamnă luptătoare împotriva corupției, după o noapte de beție.  E din tablou! Nu știu cum să închei capitolul ăsta, cu ”Hai sictir!” sau cu ”Te vrem candidat, loază!”. Vorba aia: ”S-au schimbat vremurile, trebuie să schimbăm și noi oamenii!”.
  2. În altă ordine de idei, se vorbește prin târg că unii care se vor în Consiliul de Supraveghere de la CEO au cununiile legate. De la partid, cică li s-a făcut magia neagră. Pfff! Să vedeți tăvăleală!
  3. Și ultima: am fost la Motru să-i căutăm ouăle primarelui Morega. La preț! Mercurialul e înspăimântător! 120.000 de lei au costat ornamentele de Paște. Iată câteva prețuri, poate le văd și inspectorii de conturi: o lumânare mare cu roșu, pe structura de aluminiu – 8.700 de lei; două lumânări mici cu roșu, pe structura de aluminiu – 8.300 de lei; cadou gigant de 2,8ml cu băncuță – 22.080 de lei; trei cadouri de 80cm – 11.400 de lei; panou de 2x3ml cu ”Sărbători fericite” – 8.500 de lei; panou foto cu ou și iepuraș – 6.500 de lei; un iepuraș mic alb – 9.500 de lei și patru ouă mari – 14.400 de lei.

Primarul Morega minte cu nerușinare și a spus că sunt cumpărate de 2-3 ani. Apoi și-a mai revenit și a zis că au ”un an și ceva”. De fapt, cele mai multe au fost achiziționate în aprilie, anul trecut, și altele la finele lunii noiembrie, tot anul trecut.

Primarele e mândru de parcul în care au fost montate ”bijuteriile” astea. Tupeist, da` mândru!

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *