Actualitate

Au început lucrările la Centrul Infotrafic

Lucrările de amenajare a Centrului Infotrafic din Târgu Jiu, care va coordona traficul din reședința județului Gorj, au început de miercuri, 25 ianuarie. Valoarea investiției se ridică la nouă milioane de euro.
„Au început lucrările pentru INFOTRAFIC – unul dintre cele mai importante proiecte cu finanțare europeană și a cărui valoare este de aproximativ 9 milioane de euro.
În acest moment, se lucrează la centrul de comandă, amenajat într-o fostă centrală termică din zona 23 August“, a anunțat primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

Proiectul prevede: un centru de management (comandă și control), cu arhitectura proprie complexă, bazat pe o platformă de comunicații de mare viteză, de ultima generație (tip IP) și o structură de servere care asigură puterea de procesare necesară; Sistem de prioritizare a transportului public (principala funcție a sistemului va asigura preluarea informațiilor din teren referitoare la vehiculele de transport în comun și corespondența acestora cu orarul de circulație, asigurând resincronizarea diagramelor de semaforizare în funcție de necesar); Sistem de informare a călătorilor (va funcționa atât la nivelul vehiculelor și stațiilor, cât și în mediul on-line, prin aplicația mobilă pentru informarea călătorilor); Sistem de monitorizare video pentru creșterea siguranței; Sistem eTicketing (modulul pentru vânzarea on-line a titlurilor de călătorie va oferi călătorilor atât serviciul de achiziționare prin Internet a titlurilor de transport cu reîncărcarea ulterioară a cardurilor, cât și o serie de funcționalități avansate destinate confortului călătorilor în managementul utilizării serviciilor de transport public).
De asemenea vor fi montate 47 de stații echipate cu panouri de informare privind timpul de așteptare și liniile disponibile în stația respectivă, precum și cameră video de supraveghere cu rol de creștere a siguranței călătorilor și echipamentelor din stație. În opt stații de călători cu aflux mare vor fi instalate automate de vânzare titluri de călătorie.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button