Dezvăluiri

Incredibil! Șeful de post acuzat de furt, „pedepsit” cu o detașare… la oraș!

Agentul de poliție Ionuț Sorinel Ciriperiu nu mai deține funcția de șef al Postului de Poliție Turcinești, după ce numele său a apărut într-un dosar de furt în care procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu și ofițerii SJA Gorj fac cercetări de mai bine de un an. Polițistul a fost „aspru pedepsit” de șefii săi din IPJ Gorj care i-au aprobat solicitarea de detașare în cadrul Poliției Orașului Bumbești-Jiu. Astfel, deși este acuzat de încălcarea legii, a fost remarcat, într-una din zilele trecute, cum împărțea, intransigent, legea prin sălile de jocuri de noroc din Bumbești-Jiu.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu și ofițerii Serviciului Județean Anticorupție (SJA) Gorj desfășoară activități de cercetare penală într-un dosar în care trei vânzătoare de la un cunoscut magazine din oraș și soțul uneia dintre acestea, agentul principal de poliție Ionuț Sorinel Ciriperiu, au fost denunțați pentru comiterea infracțiunii de furt calificat. Aceștia au folosit, timp de câteva luni, metoda furtului cu cardul: în baza unei înțelegeri între cele trei vânzătoare, rude ale acestora veneau și făceau diverse cumpărături din magazine, iar la final plăteau cu cardul… 1 leu. Reprezentanții magazinului au descoperit escrocheria, după ce au sesizat pe terminalele de card, mai multe plăți de 1 leu, în condițiile în care niciun produs nu are această valoare în spaţiul comercial respectiv.

Ancheta a demarat după ce reprezentanții firmei care deține magazinele” Mondial” din Tg-Jiu au făcut verificări, în sensul că au scos extrase cu datele cardurilor de la bănci și au corelat totul cu imaginile de pe camerele de supraveghere ale magazinului.

După nici o lună de când cazul polițistului Ciriperiu a devenit public, iar toate detaliile mecanismului infracțional au fost prezentate AICI, acesta a solicitat conducerii IPJ Gorj să fie detașat în cadrul Poliției Orașului Bumbești-Jiu. Practic, polițistul a renunțat singur la funcția de șef de post comunal, pentru una de polițist la oraș, iar șefii IPJ l-au” pedepsit” aprobându-i cererea.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button